Søndag morgen var vi kørt et smut til Resenbro Put and Take. Vi havde snakket med ejeren dagen i forvejen og søen var isfri.
Vi ankom kl. 8.00 og startede fiskeriet kort herefter. Vi lagde begge to ud med gennemløber, uden at mærke noget. Kort efter valgte jeg at skifte til bombarda og powerbait. Det gav hurtigt afkast i form af en fin ørrede på ca. 2 kg. (se video nedenunder) Jeg fortsatte med bombarda og bait resten af dagen og havde enkelte hug, men fiskene var meget forsigtige, så ikke flere på land til mig.
Morten og jeg frøs, vinden var bidende kold, så på trods af god påklædning, så havde vi problemer med at holde varmen. Morten fandt efter en times tid fluestangen frem - det gav hurtigt en fisk på ca. 1,5 kg. Fisken blev taget på en meget lille flue. Morten skiftede fluestangen ud kort efter, da stangøjerne frøs til is. Han fandt spinnestangen frem med Fidusen for enden af linen og begyndte at rundere. Efter en halv times rundering, så sad dagens største fisk fast på linen. En fin ørrede på 2,5 kg. kunne ikke stå for fidusen.
Efter 3 1/2 times fiskeri vendte vi snuden hjem ad, hvorefter Morten ville tilberede fisk til familien.
Iøvrigt blev der sat fisk i børnesøen imens vi var der. Også rigtig pæne størrelser. Så hvis I har tid, så tag børnene med en tur i Resenbro Put and Take.
Mortens tilberedning af fisk denne søndag:
- Filetering af fisken og udskæring i "bøffer"
- Krydring af fisken (salt, timian og hvidløgspeber) Man kan sagtens vælge andre krydderier¨
- Skræl kartofler og kog dem med lidt salt
- Steg fisken på en meget varm pande med olie. 4 min på skindsiden og 2 på den modsatte (skru ned for varmen)
- Lav en sauce, som du kan lide, vi vil anbefale bernaise eller hollandaise. Lav den gerne fra bunden.
Hvad er bedre end friskfanget fisk på bordet? Denne ret er utrolig nem at lave og smager himmelsk.
Hvis I har spørgsmål til enten Resenbro Put and Take, eller fiskeretten, så spørges I bare løs.
Knæk og bræk
Morten og Mathias
Ingen kommentarer:
Send en kommentar